Menu Sluiten

Wagenparkbeheer


Wagenparkbeheer

Informatie over wagenparkbeheer.

Wagenparkbeheer is het beheer en tracking van een bedrijfswagenpark. Een wagenparkbeheerder is belast met het beheer van een bedrijfswagens. Enkele van de verantwoordelijkheden van een wagenparkbeheerder omvatten het onderhoud van vlootvoertuigen, het repareren en opslaan van voertuigen, en het bestellen en ontwerpen van diensten voor voertuigen in hun vloot. Wagenparkbeheer omvat ook financiele aspecten zoals facturering, inning, betaling, en boekhouding.

Wagenparkbeheerders houden vaak toezicht op bestuurders om ervoor te zorgen dat het juiste niveau van veiligheidsnormen en praktijken wordt gevolgd.

Veel aspecten dragen bij tot effectief wagenparkbeheer. Een effectief systeem voor wagenparkbeheer moet beleidslijnen en procedures omvatten voor het onderhoud van voertuigen, de constructie van het wagenpark, de planning van chauffeurs en de algemene prestaties en efficientie van het wagenpark. Wagenparkbeheerders moeten ervoor zorgen dat alle werknemers begrijpen hoe ze hun taken naar behoren moeten uitvoeren.

Het beleid van een organisatie inzake het onderhoud van voertuigen kan bijvoorbeeld inhouden dat alle bedrijfsvoertuigen regelmatig moeten worden geinspecteerd en gesmeerd. Het doel van dit beleid is om dure en inefficiente reparaties te voorkomen wanneer die nodig zijn. Een goed onderhoudsprogramma voor het wagenpark moet het plannen van inspecties, servicebeurten en gepland onderhoud omvatten wanneer dat nodig is. Info over wagenparkbeheer

Het laatste nieuws over Wagenparkbeheer

Het volgen van voertuigen is snel uitgegroeid tot een van de belangrijkste onderdelen van goed wagenparkbeheer.

Wat kunnen we nog vertellen over wagenparkbeheer.

Veel bedrijven gebruiken GPS trackingapparatuur om het gedrag van bestuurders te controleren en hen te waarschuwen wanneer ze de maximumrijtijd of de maximumsnelheid overschrijden of de bedrijfsregels en voorschriften overtreden. Dit soort software voorziet bestuurders van een smartphone app die GPS ondersteunt en integreert met het GPS systeem van het voertuig. Wanneer een bestuurder een voorgeschreven snelheidslimiet overschrijdt, waarschuwt de app de bestuurder via een gesproken waarschuwing, sms of email. Wanneer een bestuurder te veel brandstof verbruikt, stuurt de app een pushmelding naar de mobiele telefoon van de bestuurder om hem te laten weten dat de brandstof op is en dat hij voor de volgende werkdag moet tanken.

Meer info over wagenparkbeheer nu op www.vandenabeele.be.

Tags

Aanbeveling Centraal Beheer Smartphones | Advies Centraal Beheer Smartphones | Automotive Wagenparkbeheer | Bedrijven Centraal Beheer Smartphones | Centraal Beheer Smartphones West Vlaanderen | Centraal |