Menu Sluiten

Automotive Parts


Automotive parts

Informatie over automotive parts.

In de wereld van de automobiel sector bestaan er meerdere bedrijven en specialisten doe producten en diensten leveren in de automotive sector. Je kan bij hen terecht voor voertuigonderdelen en toebehoren. Gespecialiseerde bedrijven kunnen ook technische en logistieke ondersteuning geven aan garages. Deze helpen je bij de inrichting van je garage en auto showroom en je kan bij hen ook terecht voor het juiste garage gereedschap.

Er bestaan meer dan een miljoen verschillende auto onderdelen en aanverwanten.

Bij je keuze van de juiste auto ondelen en het onderhoud ervan kan je best beroep doen op professioneel advies van experten uit de auto sector. In praktijk zijn dit meestal de locale dealers en garages.

Bovendien heeft elk merk zijn eigen auto onderdelen.

Automotive parts en de bijhorende accessoires zijn enkele van de meest verkochte producten binnen de automotive business. De automotive parts worden vooral verkocht aan garagisten die dan de automotive parts aanbieden aan hun particuliere klanten. Automotive parts worden standaard aangeboden in de zogenaamde dienst na verkoop, waarbij een klant nieuwe onderdelen of reserve auto onderdelen kan kopen of laten installeren indien hun wagen of vrachtwagen reparaties nodig heeft.

De automobielindustrie omvat een assortiment van bedrijven en organisaties, waaronder autodealers, fabrikanten van auto parts, groothandelaren in auto onderdelen, fabrikanten van auto onderdelen, detailhandelaren in auto onderdelen, verkopers via veilinghuizen, wederverkopers van een auto en makelaars.

Deze verdellers van auto parts hebben meestal een fysieke locatie met een verkoopteam en showrooms. Zij bieden een grote selectie van gebruikte en nieuwe auto onderdelen voor alle merken en modellen. Zij bieden vaak garanties op hun auto parts.

In een auto zitten wel 5000 onderdelen. Meestal zijn dit nog allemaal verschillende onderdelen ook.

Info over automotive parts

Berichtgeving over Automotive parts

Het platform van een auto is een set op een chassis gebouwde onderdelen, zoals het chassis, de bodemplaat, de stuurinrichting, de wielophanging, de aandrijflijn, de voor- en achteras en de vering, en die door verschillende autotypes wordt gedeeld. Het wordt ook wel de architectuur van een auto genoemd. Het ontwikkelen van een goed (stabiel en uitgebalanceerd) platform kost veel tijd en behoort onder meer daardoor tot de hoogste kosten van een ontwerp. Om die reden streven fabrikanten ernaar om een platform vaker te kunnen gebruiken om zo de kosten voor een ontwerp beter te kunnen terugverdienen.

De carrosserie is het koetswerk van een motorvoertuig zoals een auto of bus, ruwweg de bovenbouw, dat wil zeggen de constructie zonder onderdelen als de motor, de wielen, de aandrijflijn, en het interieur met name de zitplaatsen.

De hedendaagse auto heeft gewoonlijk een zelfdragende carrosserie, zonder apart chassis.

De carrosserie is dan zo stevig uitgevoerd dat het onderstel, de aandrijflijn en de stoelen daar direct op gemonteerd kunnen worden. Dit is een zeer compacte bouwwijze, die de ontwerper grote vrijheid laat in de plaatsing van de componenten. De onderbouw bestaat namelijk uit plaatwerk, dat in vorm geperst kan worden om ruimte te maken voor het reservewiel, de achterbank, de accu of andere lastige onderdelen.

De moderne carrosserie is overwegend gemaakt van staal hoewel aluminium, kunststoffen en vezelversterkende kunststoffen in opmars zijn.

Waar een traditionele auto een hele range aan verschillende onderdelen heeft die vervangen moeten worden, heeft een elektrische auto maar drie hoofdonderdelen.

Automotive fabrikanten bieden alle soorten automotive parts en producten. Van autohoezen en veiligheidsgordels tot airconditioningunits en motoronderdelen, u vindt er alles wat u voor uw voertuig nodig zou kunnen hebben.

Deze fabrikanten zijn zeer betrouwbaar, omdat ze zijn toegewijd aan het verstrekken van klanten met een hoge kwaliteit, laag geprijsde automotive parts. Met zo veel verschillende fabrikanten om uit te kiezen, heb je de mogelijkheid om hoge prestaties en betrouwbare auto apparatuur te kopen van een fabrikant. Dit type van selectie biedt auto eigenaren de mogelijkheid om hun voertuigen aan te passen zonder te hoeven kopen gedupliceerde onderdelen van andere fabrikanten.

Meer info over automotive parts nu op www.vandenabeele.be.

Tags

Advies Auto Onderdelen | Aircocomponenten Auto | Aircocomponenten Bussen | Aircocomponenten Vrachtwagens | Alternatoren Bussen | Alternatoren Personenwagens | Alternatoren Vrachtwagens |